Mezinárodní obchod v modelu ESVO v komparaci s EU - Kučerová, Kateřina (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou mezinárodního obchodu v Evropském sdružení volného obchodu a jeho porovnáním s Evropskou unií. Dále je tato práce zaměřena na analýzu, zda mají státy Evropského sdružení volného obchodu opodstatnitelné důvody k nevstoupení do Evropské unie. Součástí této práce je také vytvoření konstrukce, jak by se změnila Evropská unie, kdyby státy Evropského sdružení volného obchodu byly její součástí.