Zahraničná a bezpečnostná politika Európskej únie voči Sýrii po vypuknutí krízy v roku 2011 - Macurová, Romana; Doležal, Tomáš; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Aj keď sa dôvody na poskytovanie humanitárnej pomoci môžu zdať jasné, nie vo všetkých prípadoch slúži humanitárna pomoc len na záchranu životov a zmiernenie utrpenia ľudí po katastrofách spôsobených prírodnými živlami alebo ľudskou činnosťou. Hoci Rada, Európska komisia, Európsky parlament a členské štáty EÚ prijali Európsky konsenzus o nezávislosti politiky EÚ v tejto oblasti a zdôrazňujú poskytovanie humanitárnej pomoci podľa medzinárodného práva na zásadách nezávislosti, nestrannosti, neutrality a ľudskosti, humanitárna pomoc môže slúžiť aj na vykonávanie politickej funkcie.Cieľom bakalárskej práce je teda analyzovať na koľko sa poskytovanie humanitárnej pomoci EÚ v Sýrii odvíjalo od humanitárnych a na koľko od politických dôvodov.
Vedoucí práce: Tomáš Doležal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses