Analýza očekávání uchazečů generace Y při nástupu do mezinárodní společnosti - Černá, Hana; Jarošová, Eva, 1955-; Štefková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou očekávání uchazečů generace Y při nástupu do nového zaměstnání. Cílem této práce je analyzovat očekávání generace Y a očekávání zaměstnavatele při obsazování pracovních pozic. Pro tento účel je zpracováván nejprve teoretický rámec problematiky, ve kterém jsou vymezeny základní pojmy týkající se řízení lidských zdrojů, způsobu náboru a výběru zaměstnanců, objasnění psychologické smlouvy a stanovení požadavků a očekávání uchazečů generace Y a daného zaměstnavatele. Na tuto část navazuje metodická část, která představuje popis výzkumného šetření a vybraných metod analýzy a sběru dat. Závěrečnou částí je praktická část, která se zaměřuje na vyhodnocení analýzy vzájemných očekávání a na základě výsledků zjištěných skutečností jsou navržena doporučení pro zkvalitnění náboru zaměstnanců této generace a jejich následnou adaptaci.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses