Cestovní ruch ve vybraných skandinávských zemích EU : současné trendy a možnosti rozvoje - Pospíšil, Marek; Vošta, Milan, 1962-; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce s názvem Cestovní ruch ve vybraných skandinávských zemích EU: současné trendy a možnosti rozvoje zkoumá cestovní ruch Dánska, Finska a Švédska a zabývá se možnostmi jeho dalšího rozvoje. Cílem práce je analyzovat cestovní ruch ve vybraných zemích na základě několika ukazatelů, metodou komparace poté porovnat zjištěné údaje mezi těmito zeměmi a pokusit se nastínit budoucí trendy, a tedy možnosti, jak nadále cestovní ruch v dané oblasti rozvíjet. První kapitola se věnuje samotnému pojmu cestovní ruch, jeho dělení a podpoře od Evropské unie. Druhá kapitola již zkoumá cestovní ruch Dánska, Finska a Švédska a následně vzájemně porovnává zjištěné údaje. Třetí, poslední, kapitola se zabývá možnostmi rozvoje cestovního ruchu v dané oblasti. Práce se ovšem zabývá možností rozvoje z jiného pohledu, konkrétně novými produkty cestovního ruchu z hlediska motivace účastníků. To znamená zaměřit se na určité aktuálně nastupující trendy v této oblasti, které mají velký příslib rozvoje do budoucna (event turismus, gastronomický cestovní ruch atd.) a na těchto trendech ukázat, v jaké oblasti by se mohly rozvinout a v jaké oblasti se již nachází a začínají prosazovat.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses