Možnosti matek při návratu z mateřské a rodičovské dovolené a jejich začlenění na pracovní trh - Kerbachová, Tereza; Legnerová, Kateřina, 1965-; Chvátalová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou návratu žen z mateřské a rodičovské dovolené. Diplomová práce je rozdělena do dvou hlavních částí – teoretické a praktické části. Teoretická část je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se věnuje právní úpravě mateřské a rodičovské dovolené s důrazem na situaci v České republice. Obsahuje také srovnání s ostatními státy EU, peněžité příspěvky a otcovskou dovolenou. Druhá kapitola se zaměřuje na harmonizaci soukromého a profesního života a služby péče o dítě. Poslední kapitola teoretické části je věnovaná možnostem, které jsou ženám dostupné v oblasti dalšího vzdělávání během mateřské a rodičovské dovolené. Cílem praktické části bylo zjistit, zda je na trhu dostatečný počet flexibilních pracovních úvazků, které by ženám umožnily jednodušší návrat na trh práce.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses