Analýza procesů získávání a výběru zaměstnanců - Blodková, Gabriela (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou procesů získávání a výběru zaměstnanců s ohledem na tradiční i moderní metody a je rozdělena do části teoretické a praktické. Teoretická část je věnována procesu obsazování pracovních míst a představuje formou kompilace odborných zdrojů rozšířenou o vlastní poznatky autorky z dosavadní praxe dvě klíčové personální činnosti – získávání a výběr zaměstnanců. Praktická část vychází z teoretických poznatků, analyzuje a komparuje uplatňování postupů a užitých metod v rámci procesu získávání a výběru zaměstnanců, a to z pohledu vybrané personálně-poradenské společnosti, mezinárodní výrobní společnosti i z pohledu respondentů jakožto potenciálních zaměstnanců. Cílem šetření je analyzovat současnou situaci a trendy obsazování pracovních míst ve vztahu ke stanovené výzkumné otázce, zda zaměstnavatelé v podobě organizací, potažmo personální agentury, jednají v souladu s preferencemi a chováním potenciálních kandidátů. Závěr práce vyhodnocuje výsledky šetření a navrhuje doporučení, která by mohla vést ke zvýšení efektivity procesů.