Analýza procesů získávání a výběru zaměstnanců - Blodková, Gabriela; Němec, Otakar; Soušková, Milena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou procesů získávání a výběru zaměstnanců s ohledem na tradiční i moderní metody a je rozdělena do části teoretické a praktické. Teoretická část je věnována procesu obsazování pracovních míst a představuje formou kompilace odborných zdrojů rozšířenou o vlastní poznatky autorky z dosavadní praxe dvě klíčové personální činnosti – získávání a výběr zaměstnanců. Praktická část vychází z teoretických poznatků, analyzuje a komparuje uplatňování postupů a užitých metod v rámci procesu získávání a výběru zaměstnanců, a to z pohledu vybrané personálně-poradenské společnosti, mezinárodní výrobní společnosti i z pohledu respondentů jakožto potenciálních zaměstnanců. Cílem šetření je analyzovat současnou situaci a trendy obsazování pracovních míst ve vztahu ke stanovené výzkumné otázce, zda zaměstnavatelé v podobě organizací, potažmo personální agentury, jednají v souladu s preferencemi a chováním potenciálních kandidátů. Závěr práce vyhodnocuje výsledky šetření a navrhuje doporučení, která by mohla vést ke zvýšení efektivity procesů.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses