Podnikatelský plán a založení cestovní agentury - Procházková, Petra (2017)
Cílem diplomové práce je vytvořit podnikatelský plán na založení cestovní agentury, která se zabývá netradičními prohlídkami Prahy formou hry pro studenty středních škol v rámci školních výletů. Součástí práce je představení struktury podnikatelského záměru a teoretických základů podnikání s ohledem na cestovní ruch a související legislativu. Druhá část diplomové práce je věnována zpracování podnikatelského plánu pro cestovní agenturu za účelem interního využití v praxi. Plán obsahuje představení podnikatelského nápadu, plán realizace, finanční a marketingový plán a analýzu rizik. Na základě zorganizované ukázkové prohlídkové hry, která je v rámci práce vyhodnocena, jsou určena stanoviska pro budoucí vývoj cestovní agentury