Rozvojová pomoc v Indii na příkladu působení organizace BREADS - Švehláková, Martina; Šaroch, Stanislav, 1970-; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá rozvojovou pomocí v Indii, a to především otázkou, zda by Indie měla i nadále přijímat rozvojovou pomoc a jakou formu by měla tato pomoc mít. Práce obsahuje analýzu indické ekonomiky a jejich největších problémů, na jejichž základě stanovuje, do jakých oblastí by měla rozvojová pomoc směřovat. Dále práce zkoumá, kam směřuje rozvojová pomoc v Indii ve skutečnosti, a současně shrnuje nejčastější oblasti kritiky jejího poskytování. Stěžejní částí práce je případová studie neziskové organizace BREADS, která je určitým doporučením toho, jak by mohla rozvojová spolupráce v Indii vypadat.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses