Nárok na odpočet na DPH - Hájková, Lucie (2017)
Tato práce se zaměřuje na uplatňování nároku na odpočet DPH podle české právní úpravy a evropského práva. Je zde rozebrán vznik, pravidla pro uplatnění, oprava,omezení nároku na odpočet a způsoby jeho výpočtu v krácené a poměrné výši. V druhé části jsou v práci rozebrány rozsudky českých soudů a rozsudky evropského soudního dvora. Z těchto rozsudků vyplývá, zda je právní úprava odpočtu daně dostačující a zda je česká právní úprava v souladu s unijním právem.