Nárok na odpočet na DPH - Hájková, Lucie; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato práce se zaměřuje na uplatňování nároku na odpočet DPH podle české právní úpravy a evropského práva. Je zde rozebrán vznik, pravidla pro uplatnění, oprava,omezení nároku na odpočet a způsoby jeho výpočtu v krácené a poměrné výši. V druhé části jsou v práci rozebrány rozsudky českých soudů a rozsudky evropského soudního dvora. Z těchto rozsudků vyplývá, zda je právní úprava odpočtu daně dostačující a zda je česká právní úprava v souladu s unijním právem.
Vedoucí práce: Hana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses