Regulace zdravé stravy v souvislosti s obezitou - Kaminská, Jana; Grmelová, Nicole, 1975-; Vavrečka, Jan, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato práce se zabývá regulací zdravé stravy v souvislosti s obezitou. Jelikož v současné době trpí nadváhou a obezitou v některých zemích až dvě třetiny obyvatelstva, jedná se o velmi aktuální téma. Hlavním cílem práce je vymezit roli právní regulace zdravé stravy. Je řešení tohoto problému pouze v rukou jedince nebo státu? Je vůbec regulace vhodná? Pokud ano, do jaké míry? Výzkumná otázka se týká budoucnosti. Vzhledem k vzrůstajícímu trendu obezity u dětí, u kterých existuje velká šance, že budou obézní i v budoucnu, můžeme očekávat, že následky ponese především zdravotnictví, trh práce, a tak i celková ekonomika jednotlivých států. Jak velké výzvě do budoucna čelíme? V teoretické části je vymezena obezita, zdravá i nezdravá strava a právní regulace v Evropské unii i Spojených státech. Praktická část je zaměřena na dva konkrétní problémy, kterými jsou označování potravin a zdravotní tvrzení.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses