Možné dopady Brexitu na ekonomiky Velké Británie a EU - Bukačová, Marie-Anna; Čajka, Radek, 1983-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá dopady brexitu na ekonomiky Velké Británie a EU. Práce je strukturovaná do pěti samostatných kapitol, z nichž první se zaměřuje na historický vývoj integrace mezi Spojeným královstvím a EU a vyjednané výjimky z členství. Druhá kapitola řeší postavení Velké Británie v rámci EU, její zastoupení v orgánech EU a makroekonomickou situaci. Prostřední část se věnuje samotnému procesu vystoupení, jeho legislativní úpravě a dalším možným kandidátům na odchod z EU. Čtvrtá kapitola obsahuje možnosti uspořádání nových vztahů mezi Velkou Británií a Evropskou unií. Poslední kapitola se zaměřuje na samotné dopady na obě ekonomiky a predikci budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses