Problematika dětské práce syrských uprchlíků v Turecku a reakce EU - Netíková, Kateřina (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou dětské práce syrských uprchlíků v Turecku a reakcí EU. Cílem této práce bylo posoudit rozměr problematiky dětské práce syrských uprchlíků v Turecku, zhodnotit přístup k řešení dané problematiky ze strany Turecka a Evropské unie a nastínit možná alternativní řešení. Hlavními použitými metodami práce byla analýza a syntéza. Autorka dospěla k závěru, že problém dětské práce syrských uprchlíků v Turecku je v dnešní době velmi aktuálním a měli by se jím, jak Turecko, tak Evropská unie mnohem více zabývat.