Právní aspekty dotačního opatření "Předčasné ukončení zemědělské činnosti" - Slanař, Jan (2017)
Tato práce si klade za cíl pomocí analyticko-deskriptivních a komparativních metod zjistit, jestli byla pro opatření "Předčasné ukončení zemědělské činnosti" Programu rozvoje venkova správně přenesena legislativa z evropské úrovně do vnitrostátního práva. Podrobněji budu zkoumat samotné poskytnutí příjmů starším zemědělcům, jeho vliv na omlazení zemědělství a posílení životaschopnosti podniků. Výstupem práce by nakonec mělo být vyhodnocení, nakolik byly a jsou dané cíle naplňovány.