Zaměstnávání osob zdravotně postižených - Berkovcová, Michaela; Spirit, Michal, 1943-; Soušková, Milena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato diplomová práce se zabývá tématem zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Cílem práce je zhodnocení této problematiky nejen v teoretické rovině, ale i z pohledu praxe. V teoretické části práce jsou definovány pojmy, příslušná právní úprava jak z pohledu českého práva, tak mezinárodního a příslušné instituty na podporu zaměstnanosti osob s postižením. V praktické části jsou uvedeny konkrétní případy z praxe a praktické problémy a překážky, se kterými se na trhu práce v souvislosti s touto specifickou skupinou osob setkáváme. V závěru práce je zhodnocení celé problematiky a jsou zde navrženy změny, které by mohly situaci na pracovním trhu zlepšit.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses