Agenturní zaměstnávání - Lehovcová, Zuzana (2017)
Práce se zabývá problematikou agenturního zaměstnávání. Cílem diplomové práce je zhodnocení právní úpravy agenturního zaměstnávání, zmapování činnosti agentur práce v praxi a odhalení výhod i nevýhod, které přináší využití agenturního zaměstnávání. Na začátku je vymezen pojem agenturní zaměstnávání ze všeobecného hlediska a z pohledu české legislativy. Další část je věnována subjektům agenturního zaměstnávání, objasnění jejich vzájemných vztahů a charakteristice zákonných náležitostí nutných ke vzniku právních poměrů. Dále je zde popsána problematika veřejnoprávní kontroly, popsány podmínky získání povolení ke zprostředkování zaměstnání, zmíněny formy porušování českých zákonů a uvedeny orgány s pravomocí kontrolovat a vymáhat dodržování české legislativy. V poslední řadě nabízí analýzu konkrétní české personální agentury.