Analýza specifik ruské ekonomiky se zaměřením na PZI ze zemí Visegrádské čtyřky - Samiecová, Linda (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou vybraných aspektů obchodního a investičního prostředí Ruské federace s užším zaměřením na spolupráci se zeměmi Visegrádské čtyřky. Hlavním cílem práce je zhodnocení současného stavu ekonomiky RF s ohledem na události poslední doby a následně analyzovat investiční a obchodní toky se zeměmi V4. Jako dílčí cíl práce bylo stanoveno samotné srovnání zemí V4 mezi sebou samými. Práce je rozdělena na tři kapitoly – první se zabývá obecným ekonomickým a obchodním prostředí RF, druhá kapitola popisuje investiční prostředí země a v rámci třetí kapitoly jsou zkoumány obchodní a investiční vztahy RF se zeměmi V4.