Oddlužení jako způsob řešení úpadku - Jedličková, Klára; Moravec, Tomáš, 1983-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou oddlužení jako způsobu řešení úpadku a jejím cílem je poskytnout čtenáři ucelený přehled o současné právní úpravě oddlužení. První kapitola je věnována právní úpravě insolvenčního práva a vymezení základních pojmů. Druhá kapitola je zaměřena na samotné insolvenční řízení a jeho zásadám. Ve třetí kapitole je vymezen pojem úpadek a způsoby jeho řešení. Hlavní část práce je věnována konkrétním fázím oddlužení a způsobům jeho řešení, tedy zpeněžení majetkové podstaty a splátkovému kalendáři. V poslední kapitole je zmíněna novela insolvenčního zákona, která s sebou přinesla důležité změny v oblasti oddlužení.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses