Vývoj evropské identity v Německu. Analýza vývoje evropské identity v Německu od Kohla až po současnost v rovině politické a občanské - Votruba, David; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato diplomová práce se věnuje dlouhodobému vývoji evropské identity v Německu. Ta je zkoumána z hlediska kulturní identity a občanské identity. Práce si klade za cíl objasnit vztah mezi politickou a občanskou rovinou diskurzu o Evropě. Pomocí kvalitativní metodologie diskurzivní analýzy je zkoumán vliv politického diskurzu na utváření a změny evropské identity v rovině občanské. Dalším cílem této práce je detailně popsat obsah pojmu evropská identita v Německu v obou rovinách v dlouhém časovém období; stanovit klíčové prvky, které ovlivňují tento obsah a dynamiku jeho vývoje.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses