Využití obnovitelných zdrojů energie v Číně (s důrazem na hydroenergetiku) - Kumperová, Tereza; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá současnou energetickou situací v Číně s důrazem na důležitost obnovitelných zdrojů, které budou hrát v budoucnosti čím dál významnější roli. Hlavním cílem této diplomové práce je charakterizovat současnou situaci (období od 2015 do poloviny roku 2017) v sektoru obnovitelných zdrojů energie v Číně se zaměřením na hydroenergetiku, její význam pro ČLR a problémy, které s sebou tento způsob získávání elektrické energie přináší. Dalším cílem práce je poskytnout čtenáři pohled na celkový stav energetiky v Číně a význam obnovitelných zdrojů v budoucnosti a také objasnit důležitost 13. pětiletky v rámci plánování, kam se čínský energetický sektor bude ubírat v následujících letech. V první kapitole jsou teoreticky vymezeny obnovitelné zdroje energie a jejich základní rozdělení. Druhá část práce analyzuje vývoj energetického sektoru Číny, podíly jednotlivých zdrojů energie na čínském energetickém mixu, s důrazem na roli obnovitelných zdrojů. Poslední kapitola se detailně věnuje hydroenergetice.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses