Možnosti využití sociálních sítí v sektoru pojišťovnictví - Bušta, Jan (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou využívání sociálních sítí v sektoru pojišťovnictví České republiky. Cílem diplomové práce je na základě vlastního průzkumu aktuálního stavu působení vybraných českých pojišťoven na sociálních sítích navrhnout sadu doporučení pro efektivní využívání sociálních sítí v sektoru pojišťovnictví na území České republiky.Práce se skládá z pěti hlavních částí. První část shrnuje poznatky problematiky sociálních sítí získané již v obhájených diplomových pracích. Druhá část se na problematiku sociálních sítí zaměřuje teoreticky, popisuje nejdůležitější aktuální světové sociální sítě a sadu best practices pro využívání sociálních sítí. Třetí kapitola popisuje nástroje pro kvantitativní analýzu sociálních sítí, které se použijí pro průzkum, a dále popisuje definice kritérií pro hodnocení pojišťoven. Čtvrtá kapitola obsahuje výběr pojišťoven a následně vlastní průzkum využívání sociálních sítí těchto pojišťoven. Na základě provedeného průzkumu je poté v poslední kapitole uvedena sada doporučení, která jsou využitelná pro efektivnější působení pojišťoven na sociálních sítích.