Možnosti využití sociálních sítí v sektoru pojišťovnictví - Bušta, Jan; Molnár, Zdeněk, 1939-; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou využívání sociálních sítí v sektoru pojišťovnictví České republiky. Cílem diplomové práce je na základě vlastního průzkumu aktuálního stavu působení vybraných českých pojišťoven na sociálních sítích navrhnout sadu doporučení pro efektivní využívání sociálních sítí v sektoru pojišťovnictví na území České republiky.Práce se skládá z pěti hlavních částí. První část shrnuje poznatky problematiky sociálních sítí získané již v obhájených diplomových pracích. Druhá část se na problematiku sociálních sítí zaměřuje teoreticky, popisuje nejdůležitější aktuální světové sociální sítě a sadu best practices pro využívání sociálních sítí. Třetí kapitola popisuje nástroje pro kvantitativní analýzu sociálních sítí, které se použijí pro průzkum, a dále popisuje definice kritérií pro hodnocení pojišťoven. Čtvrtá kapitola obsahuje výběr pojišťoven a následně vlastní průzkum využívání sociálních sítí těchto pojišťoven. Na základě provedeného průzkumu je poté v poslední kapitole uvedena sada doporučení, která jsou využitelná pro efektivnější působení pojišťoven na sociálních sítích.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses