Outsourcing v prostředí veřejných vysokých škol - Straka, Jiří; Čermák, Igor; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku outsourcingu IT služeb v prostředí veřejnýchvysokých škol. Cílem práce je analyzovat rozsah využití outsourcingu v prostředí českýchveřejných vysokých škol. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se věnuje obecnýmdůvodům pro zavedení outsourcingu IS/ICT v organizaci, jeho přínosům, rizikům aobecným kritickým faktorům jeho úspěchu. Následně jsou popsány jednotlivé varianty outsourcinguIS/ICT včetně specifických kritických faktorů jejich úspěchu. Závěr teoretickéčásti se věnuje popisu životního cyklu outsourcingu. V praktické části jsou uvedeny výsledkyvýzkumu. Nejprve je popsána vazba outsourcingu na strategii rozvoje, následovanáanalýzou současného využití outsourcingu IS/ICT, včetně jeho výhod, nevýhod, rizik a bariér.V závěru praktické části jsou popsány trendy a směr jakým by se outsourcing v prostředíveřejných vysokých škol mohl ubírat.
Vedoucí práce: Igor Čermák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses