Analýza využití sociálních sítí v bankovním sektoru - Koželský, Marek; Molnár, Zdeněk, 1939-; Jelínek, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato diplomová práce se zabývá využíváním sociálních sítí v bankovním sektoru České republiky. Cílem je analýza současného stavu využívání sociálních sítí vybranými bankami a na základě této analýzy poskytnout sadu doporučení pro efektivní komunikaci a působení bank na sociálních sítích. Práce je rozdělena na čtyři hlavní části. První část diplomové práce představuje diplomové práce s podobným zaměřením, dále představuje sociální média i sítě a zaměřuje se rovněž na nejpoužívanější sociální sítě v České republice. Druhá část má za cíl zanalyzovat konkurenční prostředí v bankovním sektoru České republiky. Pro tuto analýzu je využita Porterova analýza pěti sil. Třetí část je zaměřena na monitoring sociálních sítí a dostupné nástroje, které s podrobnějším pohledem na sociální sítě pomáhají. V této části jsou představeny některé volně dostupné monitorovací nástroje i nástroje placené a je zde také vybrán nástroj pro analýzu sociálních sítí v bankovním sektoru. Poslední část navazuje na předchozí zjištěné informace a věnuje se vlastní analýze využití sociálních sítí v bankovním sektoru. Na základě naměřených výsledků poskytuje návrh na optimální využití sociálních sítí v bankovnictví.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses