Řešení Business Intelligence pro společnost Lindab - Čermák, Miroslav; Maryška, Miloš; Espinoza, Felix; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Problematika Business Intelligence je jedním ze současných trendů informačních technologií v podnikovém prostředí. Diplomová práce se zabývá implementací řešení Business Intelligence pro finanční divizi velké společnosti, a to konkrétně implementací výkazu zisku a ztráty. V první části práce je představen teoretický základ Business Intelligence, který umožňuje čtenářům této práce pochopit principy řešení. Ve druhé části práce je představena společnost a její současné problémy se zpracováním výkazu zisku a ztráty. Ve třetí části práce je navržen datový model, procesy datové pumpy a tvorba OLAP kostek. Závěrečná část práce se věnuje reportingu řešení, datové kvalitě, validaci a zhodnocení celého řešení.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses