Aplikácia vybraných nástrojov marketingovej komunikácie v rámci vytvorenej tematickej trasy v SR a v ČR - Kučinová, Anna; Jarolímková, Liběna; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cieľom diplomovej práce bolo aplikovať vybrané nástroje marketingovej komunikácie pri propagácii a distribúcii produktu cestovného ruchu. Produkt cestovného ruchu predstavujú tematické trasy v ČR a SR, spájajúce atraktivity spojené s významnými osobnosťami ruskej histórie. V úvodnej časti je predstavený význam a charakteristika marketingu v rozvoji cestovného ruchu destinácií. V nasledujúcich kapitolách je charakterizovaná marketingová komunikácia a základné komunikačné prostriedky. V tretej kapitole je zanalyzovaný potenciál vytvoreného produktu, cieľového segmentu a vybraných prostriedkov marketingovej komunikácie. V ďalšej kapitole je predstavený projekt zameraný na prezentáciu tematických trás, v rámci ktorého sú prakticky použité vybrané nástroje marketingovej komunikácie. Záverečná kapitola obsahuje zhodnotenie prvej etapy realizácie projektu na internete a návrhy ďalšieho rozvoja a využitia projektu v cestovnom ruchu. Výsledkom diplomovej práce je realizácia projektu, v rámci ktorého sú aplikované vybrané nástroje marketingovej komunikácie so zreteľom na charakteristiku cieľovej skupiny – ruských turistov a aktuálne trendy v marketingovej komunikácii.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses