Australsko-čínské ekonomické vztahy po podpisu ChAFTA - Špačková, Agáta (2017)
Diplomová práce se zabývá ekonomickými vztahy Austrálie a Číny nejen od roku 2015, kdy byla podepsána dohoda China-Australia Free Trade Agreement, ale i vztahy těchto zemí od 70. let 20. století, tedy od vzniku diplomatických vztahů mezi oběma zeměmi. Teoretická část obsahuje informace o regionálních ekonomických integracích a o typech těchto integrací. Dále práce pojednává mimo jiné o bilaterálním obchodu, investicích, urbanizaci a rozvoji infrastruktury. Cílem práce je zhodnocení charakteru těchto vztahů a dopadů dohody ChAFTA. Vedlejším cílem je posouzení, zda roste význam exportu, vzájemného obchodu a vztahů Austrálie a Číny.