Australsko-čínské ekonomické vztahy po podpisu ChAFTA - Špačková, Agáta; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá ekonomickými vztahy Austrálie a Číny nejen od roku 2015, kdy byla podepsána dohoda China-Australia Free Trade Agreement, ale i vztahy těchto zemí od 70. let 20. století, tedy od vzniku diplomatických vztahů mezi oběma zeměmi. Teoretická část obsahuje informace o regionálních ekonomických integracích a o typech těchto integrací. Dále práce pojednává mimo jiné o bilaterálním obchodu, investicích, urbanizaci a rozvoji infrastruktury. Cílem práce je zhodnocení charakteru těchto vztahů a dopadů dohody ChAFTA. Vedlejším cílem je posouzení, zda roste význam exportu, vzájemného obchodu a vztahů Austrálie a Číny.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses