Možnosti automatizovaného testování pro webový framework Angular a knihovnu React - Macháček, Martin; Buchalcevová, Alena, 1958-; Poledný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Moderní jednostránkové aplikace se stále častěji vytvářejí pomocí nejmodernějších frameworků a knihoven, mezi které patří především framework Angular a knihovna React. Vzhledem ke zvyšující se popularitě těchto technologií je stále důležitější otázka automatizovaného testování jednostránkových aplikací založených na frameworku AngularJS nebo knihovně React. Cílem této diplomové práce je porovnat JavaScriptové knihovny a frameworky určené pro vytváření automatizovaných testů pro jednostránkové aplikace vytvořené pomocí frameworku Angular nebo knihovny React. V teoretické části práce jsou představeny jednostránkové aplikace společně s frameworkem Angular a knihovnou React. Dále jsou v práci stanovena kritéria pro výběr a porovnání nástrojů, umožňujících vytvářet automatizované testy jednostránkových aplikací napsaných pomocí frameworku Angular nebo knihovny React. Praktická část práce se zabývá identifikací aktuálně dostupných nástrojů pro automatizované testování a jejich následné podrobení definovaným kritériím. Nástroje, které úspěšně splňují všechna výběrová kritéria, jsou dále porovnávány na základě porovnávacích kritérií, jejichž výsledek určuje vhodnost použití nástroje v komerčních projektech. Závěr práce je věnován celkovému zhodnocení nástrojů a poskytnutím doporučení jednotlivých nástrojů pro použití v projektech, které se liší použitou technologií nebo rozsahem.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses