Programování 2D her v jazyce Java - Novosad, Jan; Ženíšek, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj 2D her v programovacím jazyce Java s důrazem na framework libGDX. Cílem této práce je představit způsob vývoje 2D her v libGDX a na praktickém příkladu předvést vývoj 2D multiplatformní hry pomocí této technologie. Teoretická část se zabývá jazykem Java, jeho uplatněním při tvorbě her a dalšími vybranými technologiemi pro vývoj her v tomto jazyce. Úvodní teoretickou část uzavírá přehled použití libGDX a popisuje jednotlivé aspekty vývoje od nastavení vývojového prostředí, vykreslování grafiky, ovládání hry, počítání kolizí až po finální sestavení.V praktické části je vyhrazen prostor pro vývoj konkrétní hry v libGDX. Je zde představen koncept hry, architektura projektu a způsob implementace hlavních herních mechanismů. Na závěr této části je výsledek zhodnocen a jsou navrhnuta možná rozšíření.
Vedoucí práce: Jan Ženíšek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses