Ocenění akcií mezinárodní společnosti - Skokanová, Anežka (2017)
Mezinárodní společnosti vykazují určité zvláštnosti, jež je nutno při procesu ocenění zohlednit. Cílem této diplomové práce je identifikace specifik při oceňování mezinárodních společností a následná aplikace těchto poznatků v případové studii ocenění akcií The Coca-Cola Company. Pro ocenění byla zvolena metoda tržního porovnání, konkrétně pomocí regresního modelu ocenění, jenž bude proveden ve dvou modifikacích. Dílčím cílem práce je pak tedy srovnání vypovídající hodnoty jednoduchého a vícefaktorového regresního modelu ocenění. Diplomová práce je rozdělena do tří kapitol – první vychází především z rešerše literatury a elektronických zdrojů a přináší teoretická východiska k danému tématu, druhá se věnuje případové studii a třetí již pouze shrnuje závěry ocenění.