Ocenění akcií mezinárodní společnosti - Skokanová, Anežka; Taušer, Josef; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Mezinárodní společnosti vykazují určité zvláštnosti, jež je nutno při procesu ocenění zohlednit. Cílem této diplomové práce je identifikace specifik při oceňování mezinárodních společností a následná aplikace těchto poznatků v případové studii ocenění akcií The Coca-Cola Company. Pro ocenění byla zvolena metoda tržního porovnání, konkrétně pomocí regresního modelu ocenění, jenž bude proveden ve dvou modifikacích. Dílčím cílem práce je pak tedy srovnání vypovídající hodnoty jednoduchého a vícefaktorového regresního modelu ocenění. Diplomová práce je rozdělena do tří kapitol – první vychází především z rešerše literatury a elektronických zdrojů a přináší teoretická východiska k danému tématu, druhá se věnuje případové studii a třetí již pouze shrnuje závěry ocenění.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses