Implementace Cisco Unified Communications architektury jako cloudové služby - Zitta, Vladimír (2017)
Diplomová práce se zabývá nasazením Cisco Unified Communications architektury jako cloudové služby, která umožní bezpečně provozovat kompletní podnikovou telefonii a videokonferenční řešení pro více na sobě nezávislých skupin uživatelů. První část práce je věnována základní terminologii, popisu komponent a protokolů, které byly v práci použity. Druhá část je praktická a zabývá se naplněním cíle práce, tedy návrhem a realizací řešení, které zajistí požadované telefonní a videokonferenční služby v cloudu. Popsány jsou požadavky na řešení, design řešení, nasazení virtuálních strojů, konfigurace serverů a testování funkčnosti.