Controlling - reporting a plánování v podnikové praxi - Maleňák, Josef; Pour, Jan; Heřman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce je zasazena do rozsáhlé oblasti controllingu a detailněji se zaměřuje na controlling v České republice působící telekomunikační společnosti. Zprvu práce obsahuje teoretická východiska, která vysvětlují pojem controlling, jeho úlohy a cíle, stručně popisují klíčové ukazatele výkonnosti, analytický nástroj Power BI a principy data miningových úloh. Následuje analytická část práce, která se věnuje podpoře řízení obchodního útvaru telekomunikační společnosti, ve které je nejprve popsáno současné reportingové řešení tohoto útvaru a následně autor navrhuje nové řešení, které by mělo usnadnit a zpřesnit rozhodování manažerů. V závěru autor pomocí dat tvořících nově navržené řešení modeluje několik analytických úloh za využití technik dobývání znalostí z databází a strojového učení. Cíl práce, který spočívá v podpoře úlohy controllingu pomocí návrhu nového reportingového řešení obchodního útvaru, autor naplňuje za využití analýzy současného nevyhovujícího řešení a analytických nástrojů z rodiny Microsoft, a vytváří komplexní a zautomatizovaný report, jehož správa je rychlá a hospodárná. Hlavním výsledkem diplomové práce je nově navržené řešení reportu a jeho následné možnosti využití pro získávání, na první pohled nezřejmých, finančních i věcných informací, které mohou přispívat k efektivnějšímu řízení.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses