Návrh metodiky a její aplikace na průzkum uplatnění absolventů VŠE - Bárta, Martin; Střížová, Vlasta, 1946-; Böhmová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou průzkumů. Cílem práce je vytvořit metodiku, která poskytne autorům průzkumů doporučení jak postupovat a jaké nástroje použít ke zpracování průzkumu a efektivní prezentaci výsledků cílové skupině příjemců informací. Dalším cílem práce je aplikovat navrženou metodiku na průzkum absolventů Vysoké školy ekonomické v Praze (dále jen VŠE) a zjistit, jaký vliv má délka studia, praxe během studia, studijní průměr a absolvování studijního výměnného pobytu v zahraničí na uplatnění absolventů na trhu práce a jejich finanční ohodnocení. První část práce je podkladem pro vytvoření metodiky a shrnuje poznatky v oblasti kvantitativního a kvalitativního výzkumu. V druhé části práce jsou poznatky převedeny do metodiky pro zpracování průzkumů. Tato metodika je následně použita pro realizaci průzkumu uplatnění absolventů VŠE, který zároveň slouží jako ukázka využití nástrojů zvolených v metodice pro zpracování dat a atraktivní prezentaci výsledků. Přínosem práce je vlastní metodika, kterou lze buď celou nebo její jednotlivé části aplikovat na zpracování průzkumů. Dalším přínosem je vlastní výzkum, interpretace nových zjištění a ověření hypotéz v oblasti kariérního uplatnění absolventů VŠE.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses