Komparace spotřebitelských preferencí klientů tradičních a netradičních bank na českém trhu - Kurniková, Andrea (2017)
Diplomová práce pojednává o spotřebitelských kritériích při výběru banky, konkrétně se zaměřuje na rozdíly v preferencích klientů tradičních a netradičních bank na českém trhu. Diplomová práce je členěna do logicky navazujících kapitol. V teoretické části jsou představeny pojmy k marketingu služeb, nákupnímu chování spotřebitelů, value-driven marketingu, značce a metodám výzkumu. V praktické části je uveden bankovní trh v České republice a současné největší retailové banky. V poslední kapitole jsou analyzovány výsledky vlastního výzkumu realizovaného formou dotazníku. Cílem práce je porovnat preference při výběru banky klientů tradičních a netradičních bank a navrhnout oběma typům bank doporučení na zlepšení marketingové strategie.