Analýza online sjednávání běžných účtů v České republice - Bílá, Kateřina; Pavlíček, Antonín, 1977-; Mikoláš, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá trendem digitalizace v bankovnictví a jeho reálnou potřebou pro klienty. První část se zabývá počátkem digitalizace v bankovním sektoru až po soudobé trendy, online bankovnictvím a jeho bezpečností. Teoretická část se pokouší vymezit nejaktuálnější podmínky pro sjednávání běžných účtů v České republice a jaké způsoby online sjednávání běžných účtů lze za těchto podmínek klientům bank nabídnout.Praktická část práce spočívá v analýze schopnosti jednotlivých českých bank nabídnout klientovi sjednání běžného účtu online, a reálnému sjednání běžných účtů u vybraných bank stanovenými způsoby. Na základě sjednání praktická část porovnává jednotlivé způsoby a u klientsky nejpřívětivějšího se snaží pomocí dotazníkového šet-ření definovat přínosy a rizika pro klienty, včetně budoucího vývoje online prodejního kanálu a jeho reálné aktuální potřeby pro klienty bank.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses