Řešení změn zdrojových systémů Business Intelligence - Smrž, Jiří (2017)
Business Intelligence je v současnosti klíčovou oblastí, která pomáhá podnikům v dalším rozhodování. Diplomová práce se zabývá tématem řešení změn zdrojových systémů Business Intelligence. Změna zdrojového systému často ovlivňuje existující řešení Business Intelligence. Proto v této práci dochází k zohlednění řešení změny zdrojového systému při minimalizaci dopadů na již existující Business Intelligence řešení. Práce zahrnuje popis obecné architektury komponent Business Intelligence a definuje hlediska, podle kterých je možné se na změny na úrovni zdrojového systému nahlížet. Takto definovaná hlediska jsou ověřena současnou literaturou a slouží jako důležitý podklad pro nově vytvořený metodický přístup, který je založený na metodice MMSP. Takto navržený přístup je ověřený v experimentálním prostředí, které slouží k výuce na Vysoké škole ekonomické v Praze.