Řešení změn zdrojových systémů Business Intelligence - Smrž, Jiří; Gála, Libor, 1965-; Řezáč, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Business Intelligence je v současnosti klíčovou oblastí, která pomáhá podnikům v dalším rozhodování. Diplomová práce se zabývá tématem řešení změn zdrojových systémů Business Intelligence. Změna zdrojového systému často ovlivňuje existující řešení Business Intelligence. Proto v této práci dochází k zohlednění řešení změny zdrojového systému při minimalizaci dopadů na již existující Business Intelligence řešení. Práce zahrnuje popis obecné architektury komponent Business Intelligence a definuje hlediska, podle kterých je možné se na změny na úrovni zdrojového systému nahlížet. Takto definovaná hlediska jsou ověřena současnou literaturou a slouží jako důležitý podklad pro nově vytvořený metodický přístup, který je založený na metodice MMSP. Takto navržený přístup je ověřený v experimentálním prostředí, které slouží k výuce na Vysoké škole ekonomické v Praze.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses