Technická špecifikácia systému pre podporu spolupráce, firemnej kultúry a inovácií - Šimko, Martin; Mildeová, Stanislava, 1959-; Svoboda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Témou diplomovej práce je technická špecifikácia systému pre podporu spolupráce, firemnej kultúry a inovácií. Začiatok práce je venovaný témam spolupráce, firemnej kultúry a inovácií. Následne je popísaný ich vplyv na informačné technológie, v dôsledku čoho vznikli systémy pre podporu spolupráce, firemnej kultúry a inovácií. Práca popisuje funkčné a nefunkčné požiadavky týchto systémov, opisuje ich architektúru, štandardy a následne implementáciu, ktorej správnosť aplikovania v prostredí spoločnosti je veľmi dôležitá. Technická špecifikácia systému je tvorená analýzou funkčných, nefunkčných požiadaviek a návrhom cieľovej architektúry. Analýza funkčných požiadaviek vychádza zo súčasného stavu spolupráce, firemnej kultúry a inovácií vybranej spoločnosti, kde pri identifikovaní ich nedostatkov dáva autorovi priestor pre vytvorenie funkčných požiadaviek nového riešenia systému. Analýza nefunkčných požiadaviek systému je tvorená technickou špecifikáciou komponentov, technológií a bezpečnostných aspektov. Cieľová architektúra je tvorená návrhmi jednotlivých variant architektúry aplikovateľnými pre vybranú spoločnosť, ale aj pre budúcich zákazníkov. Z pohľadu technickej špecifikácie zobrazuje štruktúru implementačných vrstiev a identifikuje technológie na základe nefunkčných požiadaviek systému.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses