Vplyv benefitov na motiváciu zamestnancov - Smolková, Dominika (2017)
Teoretická časť diplomovej práce charakterizuje pojmy motivácia, motivačné teórie, zamestnanecké výhody. Praktická časť sa zameriava na konkrétnu spoločnosť a jej aktuálne nastavený benefitný systém. Spoločnosť XYZ poskytuje širokú škálu benefitov, ktorú môžu využívať všetci zamestnanci, bez ohľadu na ich postavenie v hierarchii spoločnosti. Cieľom tejto práce bolo zistiť, či aktuálne zamestnanecké výhody sú pre zamestnancov dostatočne motivujúce a odrážajú sa na ich pracovnom výkone. Výsledky vplyvu benefitov na motiváciu zamestnancov boli získane dotazníkovým šetrením, na základe ktorých boli navrhnuté odporúčania k zlepšeniu aktuálnej situácie.