Dopady vysoké návštěvnosti na vybraných atraktivitách v ČR - Valdmanová, Barbora; Jarolímková, Liběna; Zdenková, Karolína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady vysoké návštěvnosti na vybraných atraktivitách v České republice. V první kapitole se autorka zabývá vysvětlením základních pojmů a také tím, jaký má cestovní ruch celkový dopad na ekonomiku. Druhá kapitola obsahuje informace o nejvíce navštěvovaných atraktivitách v České republice. Uvedená data jsou za roky 2012-2016. Třetí kapitola se věnuje podrobnému popisu atraktivit, které si autorka pro své zkoumání sama zvolila. Ve čtvrté kapitole je uvedeno, jak samotné dopady návštěvnosti vnímají samotné atraktivity, ale i oblasti, ve kterých se nacházejí. V poslední kapitole je uvedeno pár doporučení pro atraktivity, které chtějí návštěvnost zvýšit. Zároveň je zde také zmíněno, jak negativním dopadům předcházet.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses