Řízení lidských zdrojů ve společnostech Clearstream Operations Prague s.r.o. a Deutsche Börse Services s.r.o. se zaměřením na fluktuaci zaměstnanců - Komendová, Adéla (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou fluktuace ve vybraných konkrétních společnostech. S hlavním cílem zjistit důvody rozvázání pracovních poměrů, identifikovat zaměstnance, kteří mají tendence ze společnosti odcházet, zdali se jedná spíše o muže či ženy, jaké mají vzdělání nebo jaké jsou národnosti. Cílem práce je na základě analýzy, která vychází z poskytnutých vnitropodnikových dat a dokumentů, určit do jaké míry jsou zaměstnanci ovlivněni aktuální situací na trhu a jakou roli zde hraje činnost personálního oddělení a managmentu. V neposlední řadě diplomová práce hodnotí současnou situaci, definuje hlavní ovlivňující faktory, budoucí trendy, tendence fluktuace a poskytuje určitá doporučení a východiska pro její efektivnější řízení.