Řízení lidských zdrojů ve společnostech Clearstream Operations Prague s.r.o. a Deutsche Börse Services s.r.o. se zaměřením na fluktuaci zaměstnanců - Komendová, Adéla; Němečková, Iveta; Vokálek, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou fluktuace ve vybraných konkrétních společnostech. S hlavním cílem zjistit důvody rozvázání pracovních poměrů, identifikovat zaměstnance, kteří mají tendence ze společnosti odcházet, zdali se jedná spíše o muže či ženy, jaké mají vzdělání nebo jaké jsou národnosti. Cílem práce je na základě analýzy, která vychází z poskytnutých vnitropodnikových dat a dokumentů, určit do jaké míry jsou zaměstnanci ovlivněni aktuální situací na trhu a jakou roli zde hraje činnost personálního oddělení a managmentu. V neposlední řadě diplomová práce hodnotí současnou situaci, definuje hlavní ovlivňující faktory, budoucí trendy, tendence fluktuace a poskytuje určitá doporučení a východiska pro její efektivnější řízení.
Vedoucí práce: Iveta Němečková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses