Velká Británie jako destinace mezinárodního cestovního ruchu - Pečinková, Pavlína (2017)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením aktuálního postavení Velké Británie na trhu mezinárodního cestovního ruchu. První část práce obsahuje první a druhou kapitolu. Jsou zde stanoveny základní teoretické pojmy cestovního ruchu, zatímco druhá kapitola je zaměřena na základní charakteristiku Velké Británie. Třetí kapitola hodnotí předpoklady pro další rozvoj cestovního ruchu země, analyzuje a porovnává statistická data jednotlivých typů cestovního ruchu dle místa realizace a v neposlední řadě vymezuje důležitost tohoto odvětví pro národní hospodářství Spojeného království. V závěru této kapitoly je stanovena konkurenceschopnost destinace. Čtvrtá kapitola diplomové práce shrnuje zjištěné poznatky do SWOT analýzy.