Velká Británie jako destinace mezinárodního cestovního ruchu - Pečinková, Pavlína; Abrhám, Josef; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením aktuálního postavení Velké Británie na trhu mezinárodního cestovního ruchu. První část práce obsahuje první a druhou kapitolu. Jsou zde stanoveny základní teoretické pojmy cestovního ruchu, zatímco druhá kapitola je zaměřena na základní charakteristiku Velké Británie. Třetí kapitola hodnotí předpoklady pro další rozvoj cestovního ruchu země, analyzuje a porovnává statistická data jednotlivých typů cestovního ruchu dle místa realizace a v neposlední řadě vymezuje důležitost tohoto odvětví pro národní hospodářství Spojeného království. V závěru této kapitoly je stanovena konkurenceschopnost destinace. Čtvrtá kapitola diplomové práce shrnuje zjištěné poznatky do SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses