Sociální média a jejich vliv na nákupní rozhodování generace Y v oblasti cestovního ruchu - Farkačová, Nikola (2017)
Cílem diplomové práce je analyzovat jak sociální média ovlivňují nákupní rozhodování generace Y, a to konkrétně v oblasti cestovního ruchu. Práce zkoumá problematiku v jaké fázi procesu nákupního rozhodování mají sociální média největší vliv na spotřebitele z řad generace Y. Teoretická část se věnuje pojmu generace Y a charakterizuje její nejtypičtější znaky. Dále práce objasňuje princip nákupního rozhodování a fungování jednotlivých sociálních médií, a to v kontextu cestovního ruchu. V neposlední řadě jsou v teoretické části připomenuty požadavky generace Y na jednotlivé subjekty cestovního ruchu. V praktické části je představen primární průzkum.