Společenská odpovědnost firem - Havlová, Kateřina (2017)
Tato diplomová práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti firem a jejím hlavním cílem je zhodnotit aktivity a nefinanční ukazatele tří vybraných mezinárodních společností v zaměstnaneckém pilíři vykazované v reportech CSR a navrhnout doporučení ke zlepšení. Práce je rozdělena do tří částí. První část se věnuje teoretickým východiskům společenské odpovědnosti. V navazující druhé části jsou představeny CSR strategie a aktivity jednotlivých firem (KPMG, PwC a ČSOB) a analyzovány nefinanční ukazatele. Třetí část obsahuje hodnocení společností z pohledu best practice, zhodnocení a srovnání aktivit a nefinančních ukazatelů a navržená doporučení.