VÝZNAM KULTURNÍCH INSTITUTŮ V PROCESU PÉČE O DOBRÉ JMÉNO V PŘÍPADĚ MALÉHO STÁTU - Dohnalová, Miroslava (2017)
Diplomová práce analyzuje současný stav významného aktéra v oblasti prezentace České republiky v zahraničí, kterým je kulturní institut Česká centra. Práce si klade za cíl následně předložit modely možného budoucího směřování tohoto kulturního institutu s ohledem na vývoj a skutečnosti, které jsou pro fungování kulturního institutu v současné době příznačné. První část práce se zaměřuje na disciplíny, jako jsou veřejná a kulturní diplomacie a nation branding, které je možné s cílem prezentace země v zahraničí využít. Druhá kapitola se věnuje vymezení obecného modelu kulturního institutu, zatímco následující kapitola předkládá současný stav kulturního institutu Česká centra. V závěru práce jsou následně předloženy tři modely, kterými by se Česká centra v budoucnosti mohla nechat inspirovat ve svém dalším směřování.